About us

Tango is happening in Amsterdam!

We love Tango and we would like to share that passion with you.

Discover why Tango is a one way trip, with this mix of music, poetry and dance, you will get lost in the best hugs and a smooth walk on the dance floor.

We look to create a relax atmosphere and a place to not only discover tango but also to connect with people and learn more about Tango culture, poetry, dance and music. A passion that unites people all over the world.

Lucas & Mira

Mira & Lucas on YouTube, click here.

for pictures go here

Lucas Malec

Lucas komt oorspronkelijk uit Buenos Aires (Argentinië) en is zijn carrière begonnen als professioneel jazz- en tangomuzikant op de saxofoon, hij heeft een Master in compositie. Nu leeft hij volledig voor de tango, als tangodocent, organisator van milonga’s, maar ook als tango DJ op milongas in binnen- en buitenland (zo ook in Buenos Aires).

Samen met Mira van de Griendt geeft hij reguliere lessen op de donder- en zaterdag in Amsterdam. Zie hier de website voor de lessen en practica in Amsterdam : www.tintaroja.nl

Mira van de Griendt

Na klassiek- en jazzballet, streetdance, aikido en salsa is zij via haar vader in aanraking gekomen met Argentijnse Tango. Sinds 2006 geeft ze les door heel Nederland, waarvan jarenlang voornamelijk in Nijmegen, Tilburg, Culemborg, Zoetermeer en Amsterdam. Zij geeft les met verschillende docenten, zoals Roberto Rizzo, Lucas Malec, Santiago Onel, Yerpun Castro, Robert Madrigal, Esther Heitzer en Karel Bredenhorst, maar daarnaast geeft ze ook alleen les voor workshops zoals Lady’s Technic, Lady’s Styling en privélessen.

Het lesgeven heeft haar veel geleerd, maar door meters te maken op de dansvloeren in Nederland, Buenos Aires, Napels, Berlijn, Brussel, Kroatië, Praag, Basel (etc…) is zij steeds ietsjes meer van de veelzijdigheid van Argentijnse tango gaan houden.

Binnen haar tango-ontdekkingsreis is ze op zoek naar muzikaliteit, expressie, techniek, dialoog, de ontmoeting met andere landen en culturen en een omhelzing, die blijft ontwikkelen. www.miratango.nl